Okon & The Movement

Editie

Wanneer in 2009 het conservatorium zijn deuren opende voor Judith Okon maakte zij gretig gebruik van de creatieve ontmoetingen die daarmee gepaard gingen. Samen met gitarist Lukas Somers en Louis Evrard zocht ze naar het ideale platform om zowel haar rasechte soulstem, het immer geïnspireerde gitaarspel van Lukas en de no bullshitbeats van Louis te boetseren tot een sluitend geheel.

Eens de fundamenten waren gelegd ging het drietal op zoek naar de geschikte muzikale invulling voor hun project. De keuze om Boris van Overschee (Delvis, Undefined, ...) in te schakelen als bassist lag voor de hand: hij en Lukas speelden immers een prominente rol in de projecten die aan Okon & The Movement voorafgingen. Op dezelfde manier kwam de groep bij David Thomaere terecht, een allround pianist die perfect het midden houdt tussen zijn jazzroots en zijn voorliefde voor groove. In 2012 ontving hij de prestigieuze Toots Thielemans Award, een bekroning voor het beste afstudeerproject aan het conservatorium van Brussel.

Tenslotte werd ook Sep Francois opgetrommeld om de beats net dat tikkeltje meer te geven. Door diens toedoen weet de band live een vol en krachtig geluid te produceren, trouw aan de grootste gemene delers: hiphop, soul en jazz. Sinds 2011 heeft het zestal een breed origineel repertoire opgebouwd waarmee zij nu de Belgische clubs in vuur en vlam zetten.

Genre: jazz / soul

Okon & The Movement

Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Foto- en video-afspraken | Vrijwilligersstatuut